Ütőfa Stiga Cybershape Carbon

Kód: 1601-0201-35 1601-0201-36 Kérjük, válasszon változatot
Tipp
19 értékelés
Márka: STIGA
89 600 Ft 70 551 Ft ÁFA nélkül
Válasszon NYÉLTÍPUST
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.
Szállítási lehetőségek

Forradalmi asztalitenisz ütőfa, szabadalmaztatás alatt álló formatervezésvédett formával, amely optimalizált ütési területet biztosít.
Vizsgálataink kimutatták, hogy az optimális ütési terület a penge felső felén található. Ezért optimalizáltuk az ütési területet, hogy a hagyományos pengéhez képest 11%-kal nagyobb legyen a fej tetején és 9% kisseb a nyelénél.
CCF technológia carbon réteggel a famagon a lágyabb érintés és a nagyobb irányítás érdekében.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Cybershape – teljesen új típusú ütőfa egyedi formával és nagyobb ütési területtel! A Cybershape egy asztalitenisz fa, amely semmihez sem hasonlítható, amit valaha látott. Nemcsak egyedi és lenyűgöző formával büszkélkedhet, hanem optimalizált ütési területtel is rendelkezik. Vizsgálataink kimutatták, hogy a játékosok többségénél az optimális ütési terület a fa felső felén található. Ezért optimalizáltuk az ütési területet, hogy a hagyományos pengéhez képest 11%-kal nagyobb legyen a rázott markolatnál és 9%-kal nagyobb a tollfogásnál.

Bigger Sweet Spot 1080x1080

A Cybershape egyik különlegessége, hogy a visszatérések során az ütési terület akár 6 is.
5 cm-rel közelebb van az asztalhoz, míg egy kerek penge 2,5 cm-rel. Mivel a profi játékosok ütéseinek többségét (hátra és forhend egyaránt) az ütő felső felén hajtják végre, a Cybershape pontosan itt jeleskedik. A nagyobb ütési terület jobb sweetspotot biztosít, így a játékos könnyebben tudja kontrolálni  például a rövid adogatásait és a visszaadásait.

251017870_5024159404320574_150534466042759357_n

Mivel a felső részen az ütési terület kibővült, az alsó rész 2%-kal csökkent, hogy a ütőfa ne legyen túl nehéz, és ne okozzon egyensúlyhiányt. A Cybershape egy 5+2 rétegű ütőfa, amely CCF (Close Core Fibre) technológián alapul, ami azt jelenti, hogy a carbon közvetlenül a famag tetején helyezkedik el. Az eredmény nagyobb kontroll és sebesség a játékban. A könnyű és technológiailag fejlett, német gyártmányú szénszálas kompozit segítségével ellensúlyozni tudtuk a súlyát, így bár a Cyberspace felülete nagyobb, mint egy hagyományos ütőfa, nem nehezebb.

Bigger Sweet Spot 1080x1080

A Cybershape egyedi formája azt is megkönnyíti a játékos számára, hogy lássa az ütési területet adogatás közben. Különböző szögeinek köszönhetően a játékos hat sarok közül választhat, attól függően, hogy milyen pörgetést szeretne. A KTH Királyi Technológiai Intézettel együttműködve a Cybershape rezgési tulajdonságait is teszteltük, pl. hogyan reagál a penge, amikor találkozik a labdával. A tesztek kimutatták, hogy a Cybershape-nak nagyobb édes foltja van, amely távolabb fekszik a pengén, mint egy szabályos alakú pengével. A frekvenciamenet is lineárisabb, ami azt jelenti, hogy a rezgések eltérő módon kerülnek a fogantyúra és a kézre. A játékos számára ez teljesen új és egyedi érzést jelent játék közben a hagyományos pengéhez képest.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Ütőfák
Összetétel: Szénszál (műszál) + Fa
Rétegek száma: 5+2
Tempó: OFF+
Ezt a mezőt ne töltse ki:
P Szerző 2022.4.1 14:02
Majdnem fél éve használom. Előtte a STIGA INSPIRA CCF fát használtam, ami szerintem ugyan ez a fa, csak normal fejformába. Első percbe amikor kezembe került ez a fa, őszintén egy kicsit szkeptikus voltam, és csak jó marketing húzásnak vettem, de aztán amikor kipróbáltam és elküldtem egy nagyon ismert professzionális fa gyártóhoz, aki megnézte és megvizsgálta a fa formáját, leszkennelte és aztán csak annyit mondott " Valaki a Stigánal nagyon gondolkozott, és valamit nagyon eltalált !" Ezt arra értette, hogy nem hiába van ez a forma, a forma azt tette lehetővé, hogy a fa kimondottan fejnehéz ami ideális támadó játékosok számára, mivel pont ott nagyobb ahol a legtöbbször használja a ütésnél a játékos, kevesebb hibát eredményezz. Nekem személyesen eleinte nagyon furcsa volt ... de 2-3 edzés után annyira megszoktam a formát, hogy például amikor kezembe s veszem edzésen a Inspira fámat, már a szervánál hiányoznak azok az élei. A fa gyors, igazán egy OFF > OFF+ fa, gyors borításokkal igazán nagyon gyors fegyver. De érdekesen ugyan úgy mint a Inspira nagyon jó kezelhető és irányítható.
Válasz