Újdonságok

Double Fish Volant Phoenix

Kezem közé került a VOLANT-PHOENIX,  kevésbbé ismert kínai gyártótól  a Double Fish -től.

Logo-Double fish (004)

Igaz, Kínában a Double Fish egy ismert és népszerű  asztalitenisz márka,  és évtizedek óta a  nagy kínai és nemzetközi versenyek szponzorai közé tartozik. Mind az  asztalok használata miatt, de főleg máig minden nagyobb versenyen a Double Fish VOLANT a jelenlegi Világbajnokság, Olimpia és WTT versenyek labdája. 


Rendelésénél csak véletlenül esett a választásom a Volant-Phoenix borításra. Öszíntén szólva nem volt nagy elvárásom a borítástól ... megint "csak egy olcsó kínai borítás lesz"- gondoltam. 
Volant-Phoenix
OSP Vario AC+ fával játszok, és STIGA DNA Dragon Grip borításokat használok, így a ragadós kínai típusú borítás számomra nem idegen. Mivel a Stigának gyakran vannak kiesései a gyártásban, ezért például a fekete Dragon Grip már kb. 2 hónapja nem elérhető. Ezért érthető,  hogy valami olyat keresek, amit tudok használni helyette.  

Választásaim ezekre a borításokra estek. Tibhar Hybrid K3Friendship Battle IIDHS Hurricane 8 Hard, végül Nittaku Hurricane 3 TURBO Blue. A Hybrid K3 kívül mindegyik borítást Falco Long Boosterrel tunningoltam be, de ez egy másik teszt és cikk lenne. Mindegyik borítás valamiben igazán jó volt, de teljesen egyik sem hozta azokat az elvárásokat, amit a DNA Dragon Grip adott nekem. 


Ha értékelnem kellene, a rangsorom a következő lenne :
1) Nittaku Hurricane PRO 3 TURBO Blue / Tibhar Hybrid K3
2) DHS Hurricane 8 Hard
3) Friendship Battle II
... de azt kell mondanom, hogy az összes borítás kellemesen meglepett, és megértem, miért olyan népszerűek a vásárlók körében.

Volant-Phoenix_4
Szóval nem voltak nagy elvárásaim, amikor kezembe kerültek ezek a Double Fish VOLANT-Phoenix borítások. Még a 8000 Ft körüli ár miatt is arra számítottam, hogy ez egy újabb olcsó kínai borítás lesz, de már a csomagolás is meglepő volt. Nem egy klasszikus vákuumcsomagolt kínai borítás, hanem egy olyan, amit még a TOP márkák is megrigyelhetnek, mint a Stiga vagy a Butterfly. Újra nyitható, kiváló minőségű, tényleg nagyon igényes munkát végzett a tervező. A borítás és a márka arca nem más, mint a korábbi világbajnok Liu Shiwen. A borító díszes, igazán szép részletekkel, praktikus nyílásokkal, ahol a borító színe és a másik oldalon lévő szivacs színe is látszik.

A fekete borításnak minőségi kék szivacsa van, ilyet csak a kimondottan nagyon drága kínai DHS borításoknál láttam.

A piros borításnak világoslila szivacsa van, tapintásra egyformán kemény. 

Mindkét borítás kimondottan igényesen néz ki !

Volant_phoenix_3Mindkét borítást 2 egyforma fára ragasztottam OSP Vario AC+, hogy lássam a lehetséges különbséget a színek közt. Lat-X ragasztót használok, 2 réteg a fára és 2 réteg a borításra, aztán 12 órát préselem. 

ELSŐ BENYOMÁSOK:

A borítás kemény, a borításon kínai 40° van feltüntetve. Ez európai 50-52° ... de érzésre 55.-ös Dragon Grip-hez hasonlítanám.

Amikor levettem a védőfóliát, a borítás felülete ragadós és fényes. Labda pattogtatásánál érzem, hogy lassabb mint a Dragon Grip, de biztosan gyorsabb mint a Nittaku Hurricane 3 TURBO Blue, amelytől kevésbé ragadós.

Asztalnál nagy meglepetés. Első ütéstől nagyon jónak érzem, nem mint a többi Kínai borítás, Inkább közelebb van egy új modern hibrid borításhoz, vagy a nagyon drága DHS borításokhoz. A tesztelt kínai borításokat be kellet ütni  ... ezt nem !
A borítás az első ütéstől dinamikus, sőt katapult is van benne, ami a kínai borításoknál nem jellemző. A borítás magasabb ívet generál, mint a hasonló társai, így igazán nagy pörgést lehet velük elérni, kisebb kéz vagy csukló mozdulattal is az asztal felett, de igazán nagy pörgést klasszikus topspin ütéssel lehet létrehozni. 

Ez a borítás egyik leggyorsabb Kínai borítás amit próbáltam.
A többit tuningoltam, ezt nem, és gyorsabb tuning nélkül is. A másik borítás tuninggal is lassabb, a  PHOENIX  gyorsabb és még egy osztállyal jobb ! 

Topspin - könnyen játszható nagy pörgetéssel. Egyszerű pörgetés az asztal felett is.

Szervafogadás
- itt egy kicsit meglepett, mert a kínai borításokkal általában könnyű szervát fogadni. A Phoenix érzékeny a bejövő falsra, hasonló az európai borításokhoz. A szervafogadás az elején elég magasra megy. De ha már megszoktam, a fogadás biztos, rövid, a nyeséseknél a sok alsó fals miatt az ellenfélnek gondja van.

Szerva - nagy előnye ennek a borításnak. Óriási alsó vagy oldalsó rotáció. Nagyon könnyen kivitelezhető a rövid adogatás is.
Nyesés - nagyon erős. A nyesett labda az asztalra esik és alacsonyan, laposan ugrik el attól.
Blokkolás - nagyon pontos, könnyen játszható. Eleinte meg kell szokni az ívet, mert az asztal mögé ment hosszúra, de amikor megszoktam, már kimondottan élvezetes és könnyű és főleg nagyon pontos.Értékelésem 

Számomra egyértelműen ez az egyik legjobb kínai borítás. Több drága National verziót is kipróbáltam, de ez minden tekintetben felülmúlja azokat. Rögtön a ragasztástól kezdve remekül működik, de minél tovább van a fán, annál jobb. Két hét és kb. 20 óra tesztelés után a borítás olyan jó, mint újkorában. Bár a Dragon Grip egy nagyon gyors hibrid borítás, nem érzek sebességvesztést, amikor a Phoenix borítással játszom. A szezon során még éles meccseken sem okozott gondot a váltás. A borítás biztosan marad a fán.

Milyen ragasztót válasszak ?

 Gyakran előfordul, hogy az ember nem tudja, milyen nagyságú ragasztót válasszon. Aztán jön a kellemetlen meglepetés, amikor a következő ragasztás során az ember azt tapasztalja, hogy a ragasztó megszilárdult, csomók képződnek, és a ragasztás nagyon nehéz, az eredmény gyakran nem kielégítő ( hullámos, homorú, egyenetlen). Sajnos ez nem a rossz minőségű ragasztó eredménye, hanem az öregedése. A VOC FREE ragasztó élettartama körülbelül 5-6 hónap. Addig a ragasztó jó állapotban van, és a ragasztás jó minőségű. Fél év után gyorsan öregszik, sűrűsödni és csomósodni kezd.

 

Ezért azt javasoljuk, hogy  vásároljon ragasztót kisebb mennyiségben - kiszerelésben, hogy mindig legyen friss ragasztója. A hétköznapi játékosoknak 1-2 ragasztáshoz teljesen elég egy kisebb 30-35 ml-es vagy 50 ml-es változat, ezek a legkelendőbbek. 

 

Ragasztó választásánál figyelembe kell venni a megfelelő ragasztó mennyiségét. Azok a játékosok számára akik 1-2 ragasztanak, felesleges a nagy ragasztó  .. mert:

 • a ragasztó megöregszik ( besűrűsödik ) 
 • öreg ragasztó gyakran csomósodik 


Mi mindig "becsületesen" ragasztunk, és így is számoltuk a ragasztó fogyasztását ... ez pedig 2+2 réteg ragasztóból áll ( 2 fa + 2 borítás )

 

20 ml elegendő 1 ( nehezen 2 ütőfa ragasztására )
tapasztalt játékosok számára ajánlott, akiknek tapasztalata van a ragasztásba és csak 1 komplet ütőt kell ragasztani. 
35 ml elegendő majdnem 3 ütőfa ragasztására 
ideális űrtartalom a játékosok többségének. Elegendő 2 komplett ütő ragasztására + még marad rezerva átragasztásra is.
50 ml legalább 4 komplett ütőfa ragasztására elegendő 
• többszörös ragasztásra alkalmas. Elegendő 4 komplett ütő ragasztására. Ezt a ragasztót azoknak ajánljuk akik
2 komplett szett borítást használnak egy év alatt, és nem akarják hogy megöregedjen ragasztójuk 

100 ml legalább 8 komplett ütőfa ragasztására elegendő 
gyakori átragasztásra alkalmas. Ezzel a ragasztóval 8 komplett ütőt is fel lehet ragasztani 2+2 réteg használatával is.
A ragasztó ideális azok számára akik gyakran ragasztanak. 
150 ml legalább 12 komplett ütőfa ragasztására elegendő 
• ideális csomagolás klubok és tesztelők számára. A ragasztó ideális űrtartalmú - nem kicsi, de nem is nagy.
12 komplett ütő
ragasztására is alkalmas 2+2 réteg használatával 
( mi TIPPÜNK )
250 ml legalább 20 komplett ütőfa ragasztására elegendő  
• klubok, sportegyesületek, tréning központok, boltok számára ajánlott 
500 ml legalább 40 komplett ütőfa ragasztására elegendő 
• klubok, sportegyesületek, tréning központok, boltok számára ajánlott 
1000 ml legalább 80 komplett ütőfa ragasztására elegendő 
• klubok, sportegyesületek, tréning központok, boltok számára ajánlott GEWO Dynatec ZV

A Gewo katalógusait böngészve találtam rá erre a különleges fára. Érdekesnek tűnt a leírása. Vibráció mentes fa? A Gewo ütők között a legjobb kontroll (100+)? Hmmm... vajon milyen lehet?
Kíváncsiságom oda vezetett, hogy kb. fél év után megrendeltem a fát konkáv nyéllel.


A csomagolás designját nem bonyolította túl a Gewo, valamilyen újrahasznosítható, környezetbarát kartonpapírból hajtogatott dobozban érkezett. Semmi felesleges díszítés, semmi műanyag, csak az egyszerű natúr karton.A fa kinézetre szép, igényes. Nyelét, ahhoz képest, hogy 35 mm-re írja a Gewo, nem érzem vastagnak (nincs nagy kezem). A nyél kicsit csúszós, és talán nem annyira tapad a tenyerembe, mint a korábbi fám.


Játék közben az elején kicsit furcsa volt, merevnek éreztem, illetve a Gewo Nexxus borítások puha gumijának másik fán tapasztalt előnyeit sem tapasztaltam. Ráadásul 2x is elvált a fától a gumi némelyik helyen (másik fa esetében elég volt egy réteg ragasztó is.). Kicsit el is keseredtem, de gondoltam adok még neki esélyt. Azt gondolom, hogy jól tettem.
Azóta 3x, vagy 4x ragasztottam összesen, így stabilnak tűnik a ragasztás, és a gumi rugalmassága is megjött.
A fa súlya - ahhoz képest, hogy nem a könnyebb fák közé tartozik (96gr) - nem érződik, súlyelosztása nagyon jó, fejnehéz, de nem durván. Felesleges rezgés? Az valóban nincs. Üt az ember és csak a labdát érzi, igaz nem egy 40 éves fával tapasztalt érzéssel, de jól érezhető. (próbaképp elkértem edzés közben az ellenfelem carbonos ütőjét, hogy érezzem a különbséget rezgésileg. Jaj! Éreztem. Úgy vibrált a carbonos fa … nem volt jó érzés ? A régi Ma Lin Carbon fám is rezgett, de ez még jobban)

Asztal közelében az ütések sebessége valóban nagyon jól kontrollálhatók, finoman lehet vele asztal felett helyezgetni.
Közepes távolságból is megfelelő sebesség érhető el vele, a sebesség kontroll itt is jól működik: lassabb mozdulat esetén kisebb sebesség, erőteljesebb lendítéssel gyorsabb labdamozgás (ma lin carbon fával a kisebb sebességet nehezen tudtam produkálni).
Távoli játék (3-4 m) esetén erőteljes ütésekre van szükség, hogy megfelelő távolságra menjen a labda, de a lepattanás után már nem érzem elég gyorsnak a labda mozgását ahhoz, hogy az ellenfélnek problémát jelentsen.

Asztal közeli és közepes távolságú játékhoz nagyon megfelelő fa.

A labda addig érintkezik az ütővel, amíg akarja az ember, tehát egy jól kivezetett mozdulattal oda megy a labda, ahova kívánja a játékos. A nem túl erős pörgetések ellen használt drop néha a hálóban köt ki, így kicsit rá kell ütni (ma lin carbon fával nem volt ilyen probléma), viszont az erős pörgetéseket finoman és irányítottan lehet droppolni.

A vásárlás óta kb. 2 hónapot játszottam vele, heti 2-3 alkalommal. A nyél is jobban tapad már. A merevség már nem annyira érezhető.

Aki egy különleges fára vágyik, amivel jól szabályozhatóak az ütések sebessége, iránya, van sebességtartalékja, annak jó választás.

Tibhar Evolution MX-D ... ezt nem hagyhattam ki

Április elejére meg volt nekem ígérve a STIGA SZUPE-ÚJDONSÁGA ... de nem jött ... és még mindig nem érkezet meg .. de mivel, rá voltam állva tesztelésre, muszáj volt valamit kipróbálni, és mivel a TIBHAR Evolution széria nagy rajongója vagyok, egyértelmű volt a választás  ... Tibhar Evolution MX-D. Erről a borításról nagyon kevés infó van, így mondtam kipróbálom. Csak annyit lehetet tudni, hogy kombinálnia kellene MX-P robbanó erejét és MX-S pörgetését ... na erre kíváncsi vagyok. MX-P sokáig játszottam, MX-S próbáltam 

Mivel amióta a STIGA kiadta a DNA PRO szériáját, azzal játszom ... eleinte DNA PRO M, de amikor kevés volt és keményebb agresszívabb borítás kellet nekem, át mentem a DNA PRO H borításra ... és már több mint 1 éve ezzel játszom ... így a MX-D a PRO H borítással fogom összehasonlítani 

 

A DNA PRO H borítást 1,9mm vastagságba használom, itt az üzletbe véletlenül 2.1-2.2mm vastagot vittem el ...de ez jó lett végül is
A borítást a Nittaku S-CZ fámon tesztelem, ami egy 5+2 réteges fa : FENYŐ > ZLC > AYOUS>  KIRI > AYOUS > ZLC > FENYŐ, gyorsasága OFF- / OFF.

Természetesen a LatX ragasztónkkal ragasztom ... 3 réteg a borításra és 2 a fára. 

 

A csomagolás klasszikus EVOLUTION. Egyetlen különbség a MX-D felirat más színekbe. 
Kicsomagolás után megint csak egy klasszikus EVOLUTION borítás van a kezembe, egyforma színű szivacs, csak a szivacs kiss pórusú és kemény. Gyártó leírása szerint  50,3 - 52,3°. A kocka súlya 77,13g .. ami nem kevés. Mivel nagyobbra vágom ki mint a fa feje, nem is mértem le kivágva.

 


 

 

Tapintásra ha összehasonlítom a DNA PRO H borításommal, a MX-D borítás szivacs keményebb, de fedlapja sokkal  puhább. Játékba is puhábbnak érzem a MX-D. Állítólag a MX-D borítás fedlapja és MX-P fedlaja egyforma, az eltérés csak a keményebb szovacsba van. 
 

 

A borítással kb. 10 órát játszottam.  Amikor MX-P borítással játszottam, mindig kellet 1-2 komplett edzés amíg el kezdett rendesen működni... de az MX-D első perctől egyformán jó.  Kemény, de nem annyira mint a DNA PRO H 

 

KONTROLL

 • Szándékosan ezt a pontot tettem be elsőnek, mert ennek a borításnak ez a domináns tulajdonsága. Komolyan nagyon kezelhető pörgetés, blokk, drop ... egyszerűen minden oda megy ahova akarom 
  A STIGA DNA PRO H nagyon érezhető és elképesztően kontrolálható borítás a gyorsaságához képest ... de most ebbe a pontban a MX-D túlszárnyalja a DNA borítást 

SZERVA FOGADÁS 

 • az MX-D szerintem a Evolution széria legfalsérzékenyebb borítása. Szerva fogadásnál oda kell figyelni főleg amíg megszokjuk ezt a borítást 
  De lehet ez csak azért érzem így, mert már rég játszottam a MX-P vagy MX-S borítással, és a DNA PRO H kevésbé falsérzékeny, koönyebben nagyobb és kellemetlenebb nyesés kivitelezhető vele. 

 

ÍV

 • Közepes ív, laposan de nagyon gyorsan pattan el a labda. Nagyon sok gondot okoz az ellenfélnek.
  DNA PRO H ... magasabb ívű mint a MX-D. De megint a MX-D sokkal többet enged el, még rossz állásnál is asztalra megy. 

 

SZERVA

 • Szerva jó és könnyen pontosan kivitelezhető. Elegendő sok rotáció.
  De például itt azt vettem észre, hogy a DNA PRO H sokkal kellemetlenebb és még több falsott és rotációt tesz bele a labdába szerválás közbe.  A DNA PRO H itt jobb 

GYORSASÁG

 • Aki komolyan azt várja, hogy ez helyettesíti az MX-P-t  vagy MX-P 50 HARD borítást, akkor szerintem nem ... a borítás nagyon profi  ... de 
  aki nagyon gyors robbanó borítást keres, akkor inkább válasza az MX-P 50 HARD borítást vagy DNA PRO H borítást amelyek szerintem minimum 20% gyorsabbak 
  Gyorsaságba valahova ezt a borítást a MX-P és EL-S közé helyezném be

ROTÁCÓ - PÖRGETÉS

 • Amit a Tibhar el akart érni, az sikerült. A borítás igazán nagyon sok pörgetést generál topszpinokban, amely közepes ív és lapos gyors és a labda elpattanása miatt nagyon kellemetlen az ellenfél számára.
  Szerintem nagyon hasonlít a DNA PRO H borításhoz, de itt is az kell mondanom a DNA PRO H ebben a pontban is nekem jobb 


 

4 edzés után azt mondom, hogy nagyon jó borítás azok számára

> akik nagy gyorsaságot keres, de nagyon sok kontrollal 

> szeretik a modern kemény borítást 

> sok pörgetés keresnek 

> nem mindig álnak rá jól az ütésre, ebben a borítás egy kicsi (de komolyan csak egy kicsit) elnéző

 

Ki lehet csalódott : 

> kimondottan nagyon gyors agresszív borítás kereső játékos. Azok számár jobb választás a Tibhar Evolution MX-P 50 Hard .. vagy szerintem még jobb a STIGA DNA PRO H

 

 

*************************************************************************

Újabb 2 edzés után a borítás mintha rendesen beütődött volna. Az MX-D igazán egy gyors, dinamikus és katapultos borítás. Egy szinten van más hasonló borítással (MX-P, DNA PRO H).  Topszpin elképesztő pörgetés lehet generálni, erre azt kell mondanom, hogy ez a borítás komolyan jó, nagy gondot okoz az ellenfél számára. Ez a borítás is gyors, egy szinten van más hasonló borításokkal ( DNA PRO H, MX-P), de még ha keményebb a szivacsa puhábbnak és katapultosabnak érzem mint a DNA PRO H.  Egyetlen dolog ami egy kicsit idegesít, az hogy messze nem tudok olyan nagy nyeset szervát adni vele mint a DNA PRO H borításommal. Játék közben a nyeset labdák jók, de itt sem okoz annyira nagy gondot, mint a DNA PRO H-val megnyset labda 

 

Banda Allround ... meglepő dinamika

STIGA már régebben tudomásra adta, hogy újra akarná éleszteni a legendás BANDA márkát. Most ez valóssága vált, és első fája máris a klasszikus lett BANDA ALLROUND. Ha lassú ALLroundos lassú fára vársz, akkor csalódott leszel... mert hogy ez nem lassú fa, az már biztos! Meglepően alacsony árfekvésben, kimondottan minőségi cuccot kaptunk kézhez  ... számomra nagy meglepetés

 


Komolyan nagyon szép és minőséges csomagolás, kellemes világoskék doboz. Nagyon szép dizájn. Kicsomagolásnál a fa még védőfóliában van csomagolva, ami a első benyomást illeti .. hát csúcs. Magába a fa komolyan szép, szépen megmunkált.

Az én egyenes nyelű fám 85,96g. Sok játékos számára ideális, de én jobban szeretem a 88-92g közötti fákat. Már majdnem 2 éve, minden fának amely át megy kezeim közt lemérem a frekvenciáját, így természetesen ennek is meg tettem ... 1333Hz volt ami a táblázatom szerint gyorsabb OFF-. Mivel volt még 2 db konkáv nyelű fa nálam, azoknak is lemértem frekvenciáját és azok 1312 és 1389 Hz volt ... ami igazán dinamikus OFF- de már majdnem OFF

 

A fa összetétele tipikus STIGA. Ayous mag, azon még egy réteg Ayous és a fedlap pedig Limba. Alacsony árához képest, lehet látni hogy minden réteg szépen megmunkált, minőséges ... a fa struktúrája nagyon szép, sok más drágább fát is simán lepipálna. Mint a egyenes ST nyél de ugyan úgy a konkáv FL nyél nagyon kényelmes a kézben, nagyon szép dizájn de a megmunkálása is minőségi. A lap vastagsága 6,1mm, ami eleve arra utal, hogy ez nem lesz egy sima ALL fa, mint azt a nevéből gondolnánk..

 Próbára én erre a fára a szokott kombinációmat ragasztottam STIGA DNA PRO H a másik oldalra szemcse Dr. Neubauer Killer PRO. Ragasztásra REvolution No.3 ragasztót használok, szoft 2+2 réteg a szemcse pedig 1+1 réteg.

 

Beigazolódott feltételem, ez a fa dinamikusabb minta a STIGA NOSTALGIC ALLROUND fám amivel játszok ( és az sem lassú ALL+ fa)
A fa kellemesen közepesen kemény, de végképp nem merev. Jobb rajta szerintem a közepesen kemény borítás (olyan 45° ... például a DNA PRO M vagy EL-S) ... de mindenkinek más lesz a jó. A fának nagyon jó érzése van, enyhén átviszi vibrációit a kézbe, enyhén rugalmas. Közepesen magas dobási szöget generál. De ami nagy előnye az elképesztő irányíthatósága és nagy kontrollja.  Ez a fa egy dinamikus OFF- és ALL+ fa kombinációja. Szerintem nagyon jó fa mindenkinek aki keres egy támadó fát, lehet az kezdő de simán sok haladó, sőt profi játékosok közt is megtalálná rajongóit. Nagyon jól működik szemcsével kombinálva is.
Péter Ingemar - próbáltam STIGA Infinity VPS fát

A STIGA infinity VPS V egy offenzív 5-rétegű tiszta-fa. VPS technológia (Veneer Precision System) 2 belső kézzel választott furnér lapon alapszik. Ezek egyedi és pontos felmelegítés és aztán lehűtési processzuson, szigorúan pontosan mért idő szerint. A fogantyú nagyon jó megmunkált, nagyon jól illeszkedik a kézbe. Kellemesen meglepett a ütőfa súlya amely 85 gramm, mert tapasztalataim szerint a Stiga fák sokkal nehezebbek.  A fa fedőlapja keményített DIAMOND Touch, amely a fának még jobb érzést ad.  Nem szükséges nagy erőfeszítés, hogy kihozzuk a fából a várt sebességet és erejét.  Még kisebb erőfeszítésnél és lágy ütéseknél a labda szépen asztal végébe esik, amely játékközbe kellemetlenségeket okoz ellenfél számára. A fa nagy előnye a nagyon nagy irányíthatósága és kontrollja ütéseknél.

Topspin ütéseknél nagyon nagy rotációt ad a labdának. Ahhoz képest, hogy a fa mennyire gyors, elképesztő kontrollja van védekező játékoknál – blokkoknál. A fa szépen tompítsa a labdákat a ellenfél pörgető játékánál is (nagyobb pörgetésnél is ), a labdák pontosan mennek az asztalra oda ahova a játékos szeretné.
Kontratopszpines játéknál a fa pontosan azt csinálja amit kell. Mivel a fa keményebb, a játék irányítása – támadása átvételekor nem repülnek a labdák az asztal mögé, mint a puhább gyorsabb fáknál szokott lenni főleg puhább borításokkal kombinálva, amikor kihozza belőlük az úgynevezett „katapult effektust”, amikor az ütés nehezen kezelhető amatőr, de a profi játékosok számára is.
A fa stabilitását bizonyítja a rövid játéknál és a játék megnyitásánál fonák oldalról flip ütéssel asztal felet, amikor a fa nagyon támogatja a nagy pörgetést és rotációt.

A fát kemény borításokkal próbáltam, nekem ez a kombináció nem nagyon jön be. Én őszintén inkább a kemény fa, keményebb és puhább borítás kombinációját szeretem, nagyobb érzést érek el, és kombó mintha kezembe érzésre „belügyül”

Számomra nagy meglepetés, és szerintem ilyen minőségű fára az ára nagyon alacsony. 
Én ez a fát mindenképp ajánlom … minden szintű játékos számára.