Double Fish VOLANT-Phoenix2 ... egészen új borítás

Double Fish VOLANT-Phoenix 2 ... egészen új borítás 

 

A VOLANT-Phoenix borítás hatalmas sikere után a gyártó váratlanul, minden figyelmeztetés nélkül meglepett minket egy új VOLANT-Phoenix 2 borítással.
A szavaik szerint ez egy olyan borítás lenne, amelyet elsősorban az európai piacra terveztek.

Mivel ép készülőbe volt áru a gyártónál, hozzá rendeltünk 40 pár ilyen borítást is, hogy kipróbáljuk. Alig egy héttel a bevezetés után már nálunk voltak a borítások, és ismét nem csalódtunk.

Note 10 Volant Phoenix 2

 

Csomagolás valóban nagyon jó minőségű, precízen kidolgozott, kiváló minőségű anyagból és 3D nyomtatással ... nálunk csak ez a csomagolás annyiba kerülne, mint az egész borítás nálunk.

Rendeltünk egy 35°-os szivacskeménységű borítást. A keménység meghatározása a mi európai skálánk szerint kicsit nehezebb. Egyes táblázatok szerint 42° és 45° között kellene lennie, de találtam olyan táblázatot is, amely szerint akár 48° is lehet!

Feltételeztem, hogy a gyártó a "Shore A" skálát használja, itt Európában a "Shore O" skálát használják.

sponge hardness

 


türelmetlenül kicsomagoltam a borítást, és ráragasztottam a fára, amivel általában játszom, OSP Vario AC+

Note 10 Volant Phoenix 2 3

Kicsomagoláskor észrevettem, hogy bár védőfólia volt a borításon, a borítás kevésbé ragadós, mint a VOLAN-Phoenix borítás.
Közelebb áll a modern borításokhoz mit például Tibhar Hybrid K3, de még közelebb a Tibhar Hybrid MK, Donic BlueGrip S1, S2, BlueStar A2 és hasonló új borításokhoz szivacskeménysége miatt.
VF2_4

Már az első ütésnél éreztem, hogy nem 42-45°-os szivacs lesz, hanem inkább 47,5-48°. A piros és a fekete borításon is ugyanolyan a szivacs, porózus, élénk narancssárga, nagyon jó minőségű.

Note 10 Volant Phoenix 2

Aznap este elmentem edzésre, hogy kipróbáljam. A borítás csak pár órára volt felragasztva, edzésig préseltem. Lat-X vízbázisú ragasztóval ragasztottam, 2 rétegben a fára és 2 rétegben a borításra.
Az egész első rövidebb edzést ezzel a borítással játszottam végig.

ELSŐ ÉSZREVÉTELEK:

A borítás nem puha, ahogyan azt a gyártó állítja. Én 52-55°-os borításokhoz szoktam, de még ezzel a borítással is élveztem a játékot
A borítás láthatóan is, de érezhetően kevésbé ragad, mint a Volant-Phoenix első változata.

Meglepetés az asztalnál. A borítás nagyon jól játszik. De tényleg közelebb áll az EU - ESN borításokhoz, több katapultja van, mint a kínai borításoknak, elég gyors (de nem olyan gyors, mint a VOLANT-Phoenix 40°), a klasszikus VF-hez (VF=VOLAN-Phoenix)  képest robbanékonyabb, alacsonyabb ívvel. A borításban a sebesség és főleg az irányítás dominál. Ha ezzel játszok, gyakorlatilag nem tudok rontani ütést.

 

Topspin - könnyen játszható, nagy pörgéssel. Könnyen játszható topspin még az asztal felett is. Kevésbé ragad, de nagyobb a katapulthatás.

Szervafogadás - mivel én már megszoktam a Volant-PHOENIX borítást, gyakorlatilag a szervafogadás azonos nagyon jó és egyszerű.

Adogatás - nagy alsó fals, könnyen játszható még a rövid szerva is közvetlenül a háló mögé.

Nyesés - a Volant-PHOENIX-hoz hasonlóan ez a borítás is nagy alsót generál. A nyest labda alacsony, lapos elugrással érkezik az asztalra.

Dropp - nagyon pontos, könnyen játszható. A VOLANT-Phoenix borításhoz képest a katapultja nyomást gyakorol az ellenfélre, és a labdák gyorsabban térnek vissza az ellenfélnek.Értékelésem

Ez még mindig nagyon kevés idő, csak egy edzést játszottam vele, de ez szerintem nem egy tipikus kínai borítás. Határozottan közelebb áll az európai borításokhoz. Ezért is gondolom, hogy a kínai top játékosoknál ez a borítás főleg fonákjátékra tervezték, mivel ők jobban ragadós borítást használnak tenyeres oldalukra

A borítás nagyon dinamikus, közepesen magas ívű, de jobban a kontroll és a kezelhetőség dominál. Másképp játszik, mint az eredeti Volant-Phoenix. A borításnak több katapultja van, mint a Volant-Phoenixnek.
Ha az ár-érték arányt veszem, ebben az árkategóriában nem kap ilyen jó minőségű borítást. A VOLANT-Phoenix 2 nagymértékben dominál, és valóban nagyon sok rajongót fog találni.

Ezt a borítást azoknak ajánlom, akik hibrid borításon gondolkodnak, de nem szeretik a túlságosan kemény borítást, mint a legtöbb legkelendőbb hibrid borítás, sok dinamikát és igazán magas kontrolt akarnak, ugyanakkor elfogadható áron.

 
Double Fish VOLANT-Phoenix borítások rendelése itt lehetséges