GEWO Dynatec ZV

A Gewo katalógusait böngészve találtam rá erre a különleges fára. Érdekesnek tűnt a leírása. Vibráció mentes fa? A Gewo ütők között a legjobb kontroll (100+)? Hmmm... vajon milyen lehet?
Kíváncsiságom oda vezetett, hogy kb. fél év után megrendeltem a fát konkáv nyéllel.


A csomagolás designját nem bonyolította túl a Gewo, valamilyen újrahasznosítható, környezetbarát kartonpapírból hajtogatott dobozban érkezett. Semmi felesleges díszítés, semmi műanyag, csak az egyszerű natúr karton.A fa kinézetre szép, igényes. Nyelét, ahhoz képest, hogy 35 mm-re írja a Gewo, nem érzem vastagnak (nincs nagy kezem). A nyél kicsit csúszós, és talán nem annyira tapad a tenyerembe, mint a korábbi fám.


Játék közben az elején kicsit furcsa volt, merevnek éreztem, illetve a Gewo Nexxus borítások puha gumijának másik fán tapasztalt előnyeit sem tapasztaltam. Ráadásul 2x is elvált a fától a gumi némelyik helyen (másik fa esetében elég volt egy réteg ragasztó is.). Kicsit el is keseredtem, de gondoltam adok még neki esélyt. Azt gondolom, hogy jól tettem.
Azóta 3x, vagy 4x ragasztottam összesen, így stabilnak tűnik a ragasztás, és a gumi rugalmassága is megjött.
A fa súlya - ahhoz képest, hogy nem a könnyebb fák közé tartozik (96gr) - nem érződik, súlyelosztása nagyon jó, fejnehéz, de nem durván. Felesleges rezgés? Az valóban nincs. Üt az ember és csak a labdát érzi, igaz nem egy 40 éves fával tapasztalt érzéssel, de jól érezhető. (próbaképp elkértem edzés közben az ellenfelem carbonos ütőjét, hogy érezzem a különbséget rezgésileg. Jaj! Éreztem. Úgy vibrált a carbonos fa … nem volt jó érzés ? A régi Ma Lin Carbon fám is rezgett, de ez még jobban)

Asztal közelében az ütések sebessége valóban nagyon jól kontrollálhatók, finoman lehet vele asztal felett helyezgetni.
Közepes távolságból is megfelelő sebesség érhető el vele, a sebesség kontroll itt is jól működik: lassabb mozdulat esetén kisebb sebesség, erőteljesebb lendítéssel gyorsabb labdamozgás (ma lin carbon fával a kisebb sebességet nehezen tudtam produkálni).
Távoli játék (3-4 m) esetén erőteljes ütésekre van szükség, hogy megfelelő távolságra menjen a labda, de a lepattanás után már nem érzem elég gyorsnak a labda mozgását ahhoz, hogy az ellenfélnek problémát jelentsen.

Asztal közeli és közepes távolságú játékhoz nagyon megfelelő fa.

A labda addig érintkezik az ütővel, amíg akarja az ember, tehát egy jól kivezetett mozdulattal oda megy a labda, ahova kívánja a játékos. A nem túl erős pörgetések ellen használt drop néha a hálóban köt ki, így kicsit rá kell ütni (ma lin carbon fával nem volt ilyen probléma), viszont az erős pörgetéseket finoman és irányítottan lehet droppolni.

A vásárlás óta kb. 2 hónapot játszottam vele, heti 2-3 alkalommal. A nyél is jobban tapad már. A merevség már nem annyira érezhető.

Aki egy különleges fára vágyik, amivel jól szabályozhatóak az ütések sebessége, iránya, van sebességtartalékja, annak jó választás.