Banda Allround ... meglepő dinamika

STIGA már régebben tudomásra adta, hogy újra akarná éleszteni a legendás BANDA márkát. Most ez valóssága vált, és első fája máris a klasszikus lett BANDA ALLROUND. Ha lassú ALLroundos lassú fára vársz, akkor csalódott leszel... mert hogy ez nem lassú fa, az már biztos! Meglepően alacsony árfekvésben, kimondottan minőségi cuccot kaptunk kézhez  ... számomra nagy meglepetés

 


Komolyan nagyon szép és minőséges csomagolás, kellemes világoskék doboz. Nagyon szép dizájn. Kicsomagolásnál a fa még védőfóliában van csomagolva, ami a első benyomást illeti .. hát csúcs. Magába a fa komolyan szép, szépen megmunkált.

Az én egyenes nyelű fám 85,96g. Sok játékos számára ideális, de én jobban szeretem a 88-92g közötti fákat. Már majdnem 2 éve, minden fának amely át megy kezeim közt lemérem a frekvenciáját, így természetesen ennek is meg tettem ... 1333Hz volt ami a táblázatom szerint gyorsabb OFF-. Mivel volt még 2 db konkáv nyelű fa nálam, azoknak is lemértem frekvenciáját és azok 1312 és 1389 Hz volt ... ami igazán dinamikus OFF- de már majdnem OFF

 

A fa összetétele tipikus STIGA. Ayous mag, azon még egy réteg Ayous és a fedlap pedig Limba. Alacsony árához képest, lehet látni hogy minden réteg szépen megmunkált, minőséges ... a fa struktúrája nagyon szép, sok más drágább fát is simán lepipálna. Mint a egyenes ST nyél de ugyan úgy a konkáv FL nyél nagyon kényelmes a kézben, nagyon szép dizájn de a megmunkálása is minőségi. A lap vastagsága 6,1mm, ami eleve arra utal, hogy ez nem lesz egy sima ALL fa, mint azt a nevéből gondolnánk..

 Próbára én erre a fára a szokott kombinációmat ragasztottam STIGA DNA PRO H a másik oldalra szemcse Dr. Neubauer Killer PRO. Ragasztásra REvolution No.3 ragasztót használok, szoft 2+2 réteg a szemcse pedig 1+1 réteg.

 

Beigazolódott feltételem, ez a fa dinamikusabb minta a STIGA NOSTALGIC ALLROUND fám amivel játszok ( és az sem lassú ALL+ fa)
A fa kellemesen közepesen kemény, de végképp nem merev. Jobb rajta szerintem a közepesen kemény borítás (olyan 45° ... például a DNA PRO M vagy EL-S) ... de mindenkinek más lesz a jó. A fának nagyon jó érzése van, enyhén átviszi vibrációit a kézbe, enyhén rugalmas. Közepesen magas dobási szöget generál. De ami nagy előnye az elképesztő irányíthatósága és nagy kontrollja.  Ez a fa egy dinamikus OFF- és ALL+ fa kombinációja. Szerintem nagyon jó fa mindenkinek aki keres egy támadó fát, lehet az kezdő de simán sok haladó, sőt profi játékosok közt is megtalálná rajongóit. Nagyon jól működik szemcsével kombinálva is.