Péter Ingemar - próbáltam STIGA Infinity VPS fát

A STIGA infinity VPS V egy offenzív 5-rétegű tiszta-fa. VPS technológia (Veneer Precision System) 2 belső kézzel választott furnér lapon alapszik. Ezek egyedi és pontos felmelegítés és aztán lehűtési processzuson, szigorúan pontosan mért idő szerint. A fogantyú nagyon jó megmunkált, nagyon jól illeszkedik a kézbe. Kellemesen meglepett a ütőfa súlya amely 85 gramm, mert tapasztalataim szerint a Stiga fák sokkal nehezebbek.  A fa fedőlapja keményített DIAMOND Touch, amely a fának még jobb érzést ad.  Nem szükséges nagy erőfeszítés, hogy kihozzuk a fából a várt sebességet és erejét.  Még kisebb erőfeszítésnél és lágy ütéseknél a labda szépen asztal végébe esik, amely játékközbe kellemetlenségeket okoz ellenfél számára. A fa nagy előnye a nagyon nagy irányíthatósága és kontrollja ütéseknél.

Topspin ütéseknél nagyon nagy rotációt ad a labdának. Ahhoz képest, hogy a fa mennyire gyors, elképesztő kontrollja van védekező játékoknál – blokkoknál. A fa szépen tompítsa a labdákat a ellenfél pörgető játékánál is (nagyobb pörgetésnél is ), a labdák pontosan mennek az asztalra oda ahova a játékos szeretné.
Kontratopszpines játéknál a fa pontosan azt csinálja amit kell. Mivel a fa keményebb, a játék irányítása – támadása átvételekor nem repülnek a labdák az asztal mögé, mint a puhább gyorsabb fáknál szokott lenni főleg puhább borításokkal kombinálva, amikor kihozza belőlük az úgynevezett „katapult effektust”, amikor az ütés nehezen kezelhető amatőr, de a profi játékosok számára is.
A fa stabilitását bizonyítja a rövid játéknál és a játék megnyitásánál fonák oldalról flip ütéssel asztal felet, amikor a fa nagyon támogatja a nagy pörgetést és rotációt.

A fát kemény borításokkal próbáltam, nekem ez a kombináció nem nagyon jön be. Én őszintén inkább a kemény fa, keményebb és puhább borítás kombinációját szeretem, nagyobb érzést érek el, és kombó mintha kezembe érzésre „belügyül”

Számomra nagy meglepetés, és szerintem ilyen minőségű fára az ára nagyon alacsony. 
Én ez a fát mindenképp ajánlom … minden szintű játékos számára.